dimecres, 25 de gener del 2017

ELS OFICIS: POLICIES PER UN DIA

Aquest curs ens hem proposat treballar ELS OFICIS i, per aprendre'n quantes més coses possible no hi ha res millor que poder veure com treballa cadascú. El trimestre passat vam anar a visitar el PARC DE BOMBERS i avui teníem una gran sortida programada: VISITAR  LA GUARDIA URBANA. Més concretament hem anat a visitar les UNITATS CENTRALITZADES DE SUPORT OPERATIU DE LA GUARDIA URBANA DE BARCELONA, situat a la Zona Franca.



Per un dia, hem jugat a ser policies!



Quan hem arribat ja ens esperava el SARGENT SÁNCHEZ, l'INSPECTOR GUERRERO, l'INTENDENT GODOY i l'AGENT LUÍS MARTÍN.
Ens han acompanyat  a sala de brifing (on van tots els guàrdies quan comencen el seu torn) i ens han donat les ordres del dia. 



Per un dia hem fet de policies. Ens han donat un uniforme per a cadascú i també una radio per poder comunicar-nos entre nosaltres. El primer que hem fet és provar les emisores i parlar.



Després hem anat a la galeria de tir on ens han ensenyat com feien les pràctiques. I hem vist els panells on dispares per fer punteria. 


També hem vist una armilla antibales i com són les bales un cop ja les ha disparat la pistola.



Després hem sortit a patrullar: hem pujat al cotxe de policia per anar a donar una volta, hem posat els llums i les sirenes i també hem pogut comunicar-nos entre cotxes amb les radios.



Veure els gossos també  ens ha agradat molt. Hem vist a la TACA i al ZAS que seguint les ordres dels seus ensinistradors, l'AGENT SERRANO i l'AGENT VARONA, han rastrejar la droga en unes maletes.


Ens han fet una demostració d'entrenament corrents per una pista d'obstacles. 


I ens han ensenyat com la TACA salvava a la Cristina que estava lligada a una cadira.



Fins i tot hem fet carreres amb la TACA. Sempre ens ha guanyat ella. 



Ens ho hem passat tan i tan bé amb els gossos que ens hem fet fotos tots junts.



Quan hem tornat a portar els gossos a la seva àrea de descans  hem descansat nosaltres. Els policies també tenen una estona d'esbarjo com nosaltres a l'escola. 
Ens tenien preparat un bon esmorzar: croissants i ensaïmades de xocolata i sucs de fruita.


Mentre menjàven ens han ensenyat una cartera que tenen preparada per a serveis especials on hi havia un casc molt gran  i una armilla molt i molt pesada. Ens ha costat posar-nos-la, una mica més i ens tira a terra.



Un cop recuperats de la primera jornada com a policies hem anat a visitar el parc de motos on hem pogut pujar a les motos.





També hem vist i pujat a l'oficina mòbil.



Ah... I sabeu què hem fet alguns? Hem passat un control d'alcoholèmia. Cap de nosaltres ha donat positiu. I doncs què us pensaveu si només havíem begut suc i no portava alcohol?



També hem visitat la unitat de trànsit on hem pogut fer un control de carretera, fent llums perquè els cotxes enlenteixin la velocitat, fent parar cotxes o deixant-los passar,...




I per acabar la visita hem passat per les garjoles, aprofitant que no hi havia cap detingut. 



Ja abans de marxar hem tornat a la sala de brifing per donar per acabada la nostra jornada laboral com a policies. Ens hem tret l'uniforme (es han regalat la gorra) i ens han donat un petit obsequi perquè ens enrecordem d'aquesta visita.

En total la visita ha durat més de tres hores i, la veritat és que ens hem portat tots molt i molt bé i ens ha agradat molt.

Un cop  acabat, ens han deixat dinar a la seva àrea de descans.



Si alguna cosa hem après avui és que la feina de policia no és gens fàcil i que de vegades fins i tot pot ser perillosa. A part, també hem après que no els hem de tenir por, que són bones persones que vetllen per la nostra seguretat.

VOLEM DONAR LES GRÀCIES A CADASCUN DELS POLICIES QUE AVUI ENS HAN ACOMPANYAT, EN ESPECIAL A L'AGENT LUÍS MARTÍN QUE NO ENS HA DEIXAT NI UN MOMENT I ENS HA AJUDAT DURANT TOTA LA VISITA.







2 comentaris:

  1. Que bé. Molt macos tots. La.feina de policia no es gens fàcil. David plorant damunt de la moto ens ho ha explicat que havia plorat. Amb els gossos genial.

    ResponElimina
  2. Muy bien me gusta mucho están muy guapos 😘

    ResponElimina