dijous, 9 de febrer del 2017

D'EXCURSIÓ AL CAIXAFORUM: "GLOBUS 2.0"

Avui hem fet una superexcursió que ens ha agradat molt. De ben matí hem agafat el l'autobus 50 i hem  anat cap a Plaça Espanya on, després de caminar una mica per l'Avinguda Maria Cristina, hem arribat al CAIXAFORUM.



Ens hem retrobat amb en Pep amb qui ja havíem fet una taller l'any passat. Aquest any hem participat a l'activitat "GLOBUS 2.0" una activitat molt original d'escoltar i fer sons amb globus i altres objectes de percussió.

Quan hem arribat a la sala, ens hem assegut tots al terra en uns coixins vermells i hem estat molt atents a les explicacions del Pep amb qui el curs passat vam fet les activitats de "EL VIATGE DEL CARGOL" i "UNA FESTA A LA CUINA".


Primer de tot ens han ensenyat alguns objectes de percussió amb els que hem recreat una petita història_

Amb un xiulet en Pep ha reproudit el vent i amb el so dels dits damunt la mà començava a ploure


I amb una ampolla d'aigua esfilagarsada ja hi havia tota una tempesta


amb llamps i trons.


Un cop passada la pluja han començat a sortir els animals que fèiem amb instruments de percussió. 


Han aparegut ocells i ànecs


Els cavalls que hem fet amb dos meitats de coco.


I una granota amb la que fèiem la granota.


Un cop hem acabat aquesta història en Pep ens ha ensenyat tots els sons que podem arribat a fer amb un globus. 


Així ha començat el millor de tot el taller, el joc de sons i sorolls i percussió i música... que hem arribat a fer amb un circuit de globous connectats a un ordinador i a uns altaveus. 


Els globus parlàven, feien música i diferents sons, representaven instruments i, fins i tot, ens han servit per explicar la història d'un nou que es llebava al matí amb el despertador, s'aixecava, es dutxava, es feia una truita per esmorzar i es preparava un cafè i agafava la bicicleta per endinsar-se en el tràfic de la ciutat fins arribar a la feina. 

(És molt difícil explicar i fer entenedor el que hem fet avui. El millor de tot ha estat viure-ho i veure les seves cares. Aquí teniu un mostra en fotografies).




Vaja... que tot plegat ha esdevingut genial. Un taller molt original i divertit que ens ha fet obrir la gana per dinar allà mateix, als carrers del mateix  edifici del CAIXAFORUM.






1 comentari: