dimecres, 22 de febrer del 2017

ELS OFICIS: EL LLIBRETER

Avui hem visitat un LLIBRETER al seu lloc de treball, una LLIBRERIA.



Per un dia hem fet de LLIBRETERS!!!



En CARLES ens ha rebut a la seva llibreria, LA FONT DE MIMIR.




Primer de tot ens ha explicat d'on venia el nom de la llibreria, el conte LA FONT DE MIMIR.






Nosaltres hem estat molt i molt atens i ja sabem tota la història de la font, de l'ODIN i del gegant MIMIR.



Després ens ha demanat si volíem que ens expliqués més contes i, com que ens agrada tant que ens expliquin contes, doncs ens n'ha explicat tres:



- EL PET: El conte d'un Elefant que tenia moltes ganes de tirar-se un pet però que de tan gran que era tenia por de fer malbé el seu voltant. I es va anar aguantant, aguantant, aguantant fins que va ser una petita formiga qui se'n va tirar un i gairebé provoca un terratrèmol.



- LA OVELLETA QUE VA VENIR A SOPAR: A casa del vell llop afamat per sopar sempre hi ha una miserable sopa de verdures!!! Però una nit, truquen a la porta de la petita cabana i es tracta ni més ni menys que d'un pobre xaiet que s'ha perdut. El llop llavors comença a planificar l'estofat suculent amb què s'omplirà l'estómac... Però el be no vol convertir-se en el gran menjar del llop, el que vol és ser el seu amic!



- ET MENJADÉ: El protagonista d'aquesta història és un llop, però no un llop ferotge i afamat; aquí tenim un llop innocent i una mica calçasses a qui tots els animals aconsegueixen enredar. El conill blanc s'adona que el llop no parla bé i li diu que té un pèl a la llengua i que anirà a buscar unes pinces per treure-li; el llop se'l creu i així és com el conill blanc aconsegueix escapar. El conill vermell explica al llop com  ho ha de fer per ser un bon caçador i sorprendre les preses. Mentre li explica ell ja ha sigut prou eixerit per escapolir-se'm. Finalment topa amb un ós ferotge i quan intenta fugir pateix un accident i perd totes les dents. Una mica desastre aquest llop! I a partir d'aquí ha de prendre una decisió...




En Carles, que també sap dibuixar molt i molt bé ens ha dibuixat una monstre amb la nostra ajuda. Ens demanava com volíem que fos, si tenia nas o no, quantes mans, si tenia cabells o era calb,... i al final ha sortit el  MONTRE DE LOS PELOS, un monstre bo i molt xulo que tenim plenjat a la classe.



Al final de tot, hem dibuixat nosaltres també el nostre montre. Quina por tots plegats. 



Ah, i ens ha explicat més contes!




Abans de marxar ens ha fet un regal a cadascú i ens ha convidat a tornar-hi sempre que volguem. Cada dimecre a les 17:30 explica contes a tots els nens i nenes, nois i noies, que vulguin anar-hi.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada